Sarah Van Dessel

Sarah studeerde in 2002 af aan de Rotterdamse Dansacademie (Codarts) als dansdocente. Reeds op jonge leeftijd volgde Sarah klassiek ballet en jazzdans, later ook moderne dans, tapdans en musical.

Ze kreeg les van binnen- en buitenlandse docenten zoals Ben Bergmans, Mona Smits, Ann Van Huffel, Dick Swanborn, Benny Bell, Mario Camacho, Lieve Mertens, Raymond Colling, Samuel Wuersten, Antien Van Mierlo, Morgan Belenguer, Mia Kokhuis, Michael Jehode, Anouk van Dijck, Rosanne Fonteyne, Ray Tadio,…

Vanaf 2002 was ze werkzaam als dansdocent bij Dansstudio Ijvi Hagelstein waar ze al vele jaren lesgaf aan de Mini Kids en verantwoordelijk was voor de jazzlessen van de jongste dansers in de YAA-opleiding.

Sarah heeft samen met Kirsten de artistieke en zakelijke leiding van Studio Dansemble. Binnen de dansschool geeft ze jazzlessen aan de Young Artist opleiding. Daarnaast geeft ze danslessen aan studenten in de lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding op de Karel de Grote Hogeschool en werkt in het kader van workshops als freelance docent voor verscheidene organisaties en scholen.