Algemene leiding en secretariaat

Sarah Van Dessel

Sarah studeerde in 2002 af aan de Rotterdamse Dansacademie (Codarts) als dansdocente. Reeds op jonge leeftijd volgde Sarah klassiek ballet en jazzdans, later ook moderne dans, tapdans en musical.
Ze kreeg les van binnen- en buitenlandse docenten zoals Ben Bergmans, Mona Smits, Ann Van Huffel, Dick Swanborn, Benny Bell, Mario Camacho, Lieve Mertens, Raymond Colling, Samuel Wuersten, Antien Van Mierlo, Morgan Belenguer, Mia Kokhuis, Michael Jehode, Anouk van Dijck, Rosanne Fonteyne, Ray Tadio,…
Vanaf 2002 was ze werkzaam als dansdocent bij Dansstudio Ijvi Hagelstein waar ze al vele jaren lesgaf aan de Mini Kids en verantwoordelijk was voor de jazzlessen van de jongste dansers in de YAA-opleiding.
Sarah heeft samen met Kirsten de artistieke en zakelijke leiding van Studio Dansemble. Binnen de dansschool geeft ze de jazzlessen aan de Young Artist opleiding. Daarnaast geeft ze danslessen aan studenten in de lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding op de Karel de Grote Hogeschool en werkt in het kader van workshops als freelance docent voor verscheidene organisaties en scholen.

Kirsten De Smet

Kirsten studeerde af aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen en behaalde haar bachelordiploma en het diploma van de specifieke lerarenopleiding dans aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.
Ze kreeg les van binnen- en buitenlandse docenten zoals: Dansers Eastman (compagnie Sidi larbi Cherkaoui), Damien Jalet, Helder Seabra, Michèl Swennen, Filip van Huffel, Natalie Gordon, Stefan Baier, Cruz De Mata, Agostina D’ Alessandro, Chris de Feyter, Julie Anne Stanzak (Tanztheater Wuppertal of Pina Bausch), Sherley Essenboom (Jiri Kylian) , Douglas Becker (Forsythe), Geneviève van Quaquebeke(Koninklijk Ballet van Vlaanderen).
Ze danste in choreografieën van o.a.: Sidi Larbi Cherkaoui, Min Hee Bervoets, Laurent Flament, Isabelle Beernaert, Geneviève Van Quaquebeke,…
Als gastdocent was zij reeds werkzaam in de Koninklijke Balletschool van Antwerpen, De Kunsthumaniora Antwerpen, International Ballet School of Brussels en Jeugd & Dans.
Kirsten geeft al jaren les in klassieke en hedendaagse dans aan amateurdansers, pre-professionele en professionele dansers bij onder andere Dansstudio Ijvi Hagelstein en Dansstudio Arabesque. Ze brengt ook eigen werk als choreograaf. Sinds september 2018 was Kirsten tevens verantwoordelijk voor de klassieke lessen van de Young Artist Academy.
Kirsten heeft samen met Sarah de artistieke en zakelijke leiding van Studio Dansemble. Kirsten is verantwoordelijk voor de klassieke opleiding binnen de Young Artist opleiding.