Audities Young Artist opleiding

Studio Dansemble vzw is op zoek naar getalenteerde dansers voor de Young Artist opleiding. Uit deze afdeling worden jongens en meisjes geselecteerd voor o.a. clips, shows en projecten van Studio 100-toppers als Samson en Marie, K3, Campus 12 en vele andere.

Onze audities zijn reeds afgelopen. Heb je toch nog interesse om deel uit te maken van de opleiding?

Stuur ons dan een mailtje op info@studiodansemble.be.

Voor wie?

Voor de afdeling DANS zijn we op zoek naar kandidaten die geboren zijn tussen 2012 en 1996.

Wat verwachten we?

De jongste dansers moeten minstens een basiskennis hebben van klassiek ballet en jazzdans. Van de oudere dansers verwachten we een gevorderde kennis van klassiek ballet, jazzdans en eventueel andere dansstijlen.

De opleiding

De opleiding bestaat uit klassieke dans, jazzdans en moderne dans met een uitbreiding naar diverse dansstijlen voor de oudere dansers. Dit alles wordt samengevoegd tot een lessenpakket van 5 tot 6 uren dans per week.

De auditie

De auditie bestaat uit 2 delen.
Enerzijds wordt er een les klassiek ballet gegeven waar er voornamelijk gelet wordt op techniek en op de fysieke mogelijkheden van het lichaam. 

Daarnaast wordt er een jazz-moderne choreografie aangeleerd waar je de jury kan inpakken met je gevoel voor ritme, articiteit en expressie. Ga aan de slag met de gegeven feedback en laat ons zien hoe snel je een choreografie kan oppikken. 

Wanneer je geslaagd bent voor dit eerste deel krijg je de kans om een eigen gecreëerde choreografie van maximum één minuut te brengen. Laat hier zien in welke stijl of stijlen je echt thuis bent en je je helemaal kan ontplooien als danser. Laat ons vooral zien hoe graag je danst!   

Vergeet zeker niet om een CD, Ipod of Mp3 speler mee te brengen met de muziek, er is geen usb-aansluiting.

Inschrijven kan via onderstaand webformulier. 

Een week voor de auditie krijg je een mailtje met het exacte uur waarop we je verwachten. 

Voor wie?

Voor de afdeling HIP HOP zoeken we dansers die geboren zijn tussen 2012 en 2000.

Wat verwachten we?

De jongste dansers moeten minstens een basiskennis hebben van hiphop. Van de oudere dansers verwachten we een gevorderd niveau in hiphop.

De opleiding

De opleiding bestaat uit 5 uur hiphop per week.

De auditie

De auditie zelf bestaat uit twee delen. Enerzijds zal je in groep een les techniek volgen, waarbij er zal gelet worden op je techniek, lichaamsbouw en lenigheid. Daarnaast krijg je ook een hiphop les, waarbij we vooral letten op je ritmegevoel, uitstraling en de snelheid waarmee je nieuwe zaken opneemt. 

Hierna wordt een eerste selectie gemaakt. Aan de overgebleven kandidaten zal gevraagd worden om een eigen  choreografie naar voor te brengen van maximum één minuut. Je kiest zelf het genre: hiphop, breakdance, popping, locking.

Vergeet zeker niet om een CD, Ipod of Mp3 speler mee te brengen met de muziek, er is geen usb-aansluiting.

Inschrijven kan via onderstaand webformulier.

Een week voor de auditie krijg je een mailtje met het exacte uur waarop we je verwachten.