Rani Rillaert

Rani Rillaert is 23 jaar en danst al van jongsaf. Al vanaf jonge leeftijd was muziek en bewegen heel belangrijk. Ze speelde 4 jaar piano en kon als kind niet stilzitten als er muziek opstond. Ze is een gekke, goedlachse meid die van avontuur houdt.

Naast haar grote passie voor dans is ze afgestudeerd als enthousiaste juf lager en kleuteronderwijs. Door dansles te geven combineert ze beide werelden.

Als danser wil ze zoveel mogelijk leren in verschillende stijlen. Ze nam les in hiphop, dancehall, popping, vogue, girly, house, choreografie. Ook danste ze al in enkele dansproducties (oa. dromen met je ogen open olv. Malik, TODAY olv. Let’s go urban) en nam ze als lid van XN-TRICK (onder leiding van Fanny Van Geel) deel aan vele nationale en internationale danswedstrijden waar ze in 2014 de titels Belgisch, Europees en wereldkampioen behaalde. Sinds 2017 geeft ze wekelijkse danslessen en geeft ze in de vakanties vaak workshops op danskampen. Dit gaat van de allerkleinste peuters tot de 18-plussers. Ze deed ook ervaring op in enkele artistieke opdrachten (oa. danser bij steracteur sterartiest). In Augustus 2019 danste ze nog in de promospot van ‘De slimste mens’.

Rani vindt het super om als danser opdrachten te doen maar houdt daarnaast ook enorm van de vrijheid die ze heeft als ze choreografieën maakt binnen stijlen waarin ze zich comfortabel voelt. Het laatste jaar doet ze dit vooral binnen hiphop, dancehall en girly choreografie. Ze probeert zich dan ook volledig te verdiepen en bij te scholen binnen deze stijlen door workshops, wekelijkse lessen, … te volgen. Met de dancehallcrew waarvan ze deel uitmaakt (olv. Valerie Maene) behaalde ze in 2020 de tweede plaats op de dancehall choreo competition ‘Groove’.

Rani wil door les te geven haar passie voor dans verder zetten en overdragen aan alle dansers in haar les. Maar ze wil vooral ook leren VAN de kinderen die bij haar in de les staan.

Rani geeft les aan de Young Artist opleiding hip hop.