Kirsten De Smet

Kirsten studeerde af aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen en behaalde haar bachelordiploma en het diploma van de specifieke lerarenopleiding dans aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

Ze kreeg les van binnen- en buitenlandse docenten zoals: Dansers Eastman (compagnie Sidi larbi Cherkaoui), Damien Jalet, Helder Seabra, Michèl Swennen, Filip van Huffel, Natalie Gordon, Stefan Baier, Cruz De Mata, Agostina D’ Alessandro, Chris de Feyter, Julie Anne Stanzak (Tanztheater Wuppertal of Pina Bausch), Sherley Essenboom (Jiri Kylian) , Douglas Becker (Forsythe), Geneviève van Quaquebeke(Koninklijk Ballet van Vlaanderen).

Ze danste in choreografieën van o.a.: Sidi Larbi Cherkaoui, Min Hee Bervoets, Laurent Flament, Isabelle Beernaert, Geneviève Van Quaquebeke,…

Als gastdocent was zij reeds werkzaam in de Koninklijke Balletschool van Antwerpen, De Kunsthumaniora Antwerpen, International Ballet School of Brussels en Jeugd & Dans.

Kirsten geeft al jaren les in klassieke en hedendaagse dans aan amateurdansers, pre-professionele en professionele dansers bij onder andere Dansstudio Ijvi Hagelstein en Dansstudio Arabesque. Ze brengt ook eigen werk als choreograaf. Sinds september 2018 was Kirsten tevens verantwoordelijk voor de klassieke lessen van de Young Artist Academy.

Kirsten heeft samen met Sarah de artistieke en zakelijke leiding van Studio Dansemble en is tevens ook nog werkzaam in de Koninklijke Balletschool van Antwerpen. Kirsten is verantwoordelijk voor de klassieke opleiding binnen de Young Artist opleiding.