Pointes recrea en Young Artist opleiding

“Pointes” zijn de welbekende balletschoenen met een leren zool. Deze schoenen zijn zo ontworpen dat dansers in staat zijn om voor lange periode op de tippen te dansen. De technische vaardigheden van ballet zijn nodig  om een goede techniek op pointes op te bouwen. Zo is een juiste stand van voeten, knieën, bekken en rug nodig om op pointes te mogen dansen.

Wie mag de lessen pointes volgen?

Recreatieve school:
  • Vanaf Klassiek Kids 5 (min. aantal jaren ervaring met klassiek ballet: 4 jaar). Je volgt verplicht ook een klassieke les.
  • Let op: je start steeds met een proefles, tijdens deze eerste les beslist de leerkracht of je rug en benen sterk genoeg zijn om aan pointes te beginnen.
De Young Artist opleiding:
  • Vanaf D3 (met minstens 3 jaar klassieke ervaring). Deze les is met andere woorden enkel voor gevorderde klassieke dansers. Je moet klassiek ballet volgen alvorens je kan deelnemen aan deze les.
  • Let op: bij de dansers uit de Young Artist opleiding vanaf D3 zitten pointes ook geïntegreerd in de klassieke les. Voor deze les schrijf je dus enkel in als je nog een extra les wil volgen.

Het is een gemixte les qua leeftijd. (min. leeftijd 2012)

Bij voldoende interesse kan er een pointesles worden ingericht. Stuur een mailtje naar ons secretariaat voor meer info.