Saïn Vantomme

Na haar studies Woordkunst-Drama in Gent en een voorbereidend jaar musical aan de Kunsthumaniora Brussel, startte Saïn aan de Dutch Academy Of Performing Arts in Den Haag. Na haar buitenlands avontuur, studeerde ze in juni 2017 met onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel, afdeling Musical.

Tijdens haar opleiding speelde ze in verschillende producties zoals ‘Merrily we roll along’, ‘I love you, you’re perfect, now change’ en als Mama Morton in ‘Chicago’. Haar debuut voor het grote publiek maakte ze in het ensemble van ‘Rapunzel, de sprookjesmusical’ en ‘The Elephant Man’. Je kon haar sindsdien aan het werk zien in ‘The Rocky Horror Show’, als alternate Marie Duplessis in ‘Songs for the Fallen’, in de rol van Natalie Goodman in de rockmusical ‘Next to Normal’ en als Helene in November ’89. De voorbije twee jaar tourde ze ook rond in binnen-en buitenland als backing vocal bij Helmut Lotti.

Ook dit seizoen staan er alvast nieuwe, uitdagende producties op de planning.

Tot slot is ze als koorlid te zien en te horen in de Studio 100-reeks Campus 12 en zingt ze met het Studio 100-koor tijdens verschillende shows en bij cd-opnames van o.a. Samson & Gert, Maya De Bij en K3. Voor Disney deed ze recent nog stemmenwerk voor de film ‘The Incredibles 2’.

Sinds 2015 geeft Saïn lessen musical, drama, zang & dans. Deze ervaring bouwde ze o.a. op bij JoMus, Musicalcompagnie Mithe, Musicalia, Dansstudio Ijvi Hagelstein en SAMWD Lier.

Saïn geeft les aan de Mini Kids.