Nele Kintaert

Nele Kintaert (1995°) studeerde in juni 2017 af aan de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Nadien vervolgde ze deze opleiding met een Educatieve Master Muziekpedagogie aan LUCA School Of Arts, campus Lemmens.

Op het podium was Nele al te zien als Beatrice en Tekla in de ‘Maya Show’ (Studio 100) en Barones/US Goede Fee in ‘Doornroosje’ (Deep Bridge). Sinds 2019 trekt Nele naar scholen als Lotta in de mini-musicals ‘Lotta en de pestvogel’ en ‘Lotta en de slodderkip’. Ook middelbare scholen komen sinds september 2021 aan bod met de voorstelling ‘SOS Plastiek’. Binnenkort zal Nele ook te zien zijn in ‘De grote instrumentenvoorstelling van Lotta’, ‘De Spiekpietjes musical’ en ‘Ik ben Rikki’.

Wanneer Nele niet op het podium staat, maakt ze geregeld en graag deel uit van het creatieve team. Zo was ze regieassistente bij de voorstellingen ‘STUK’, ‘Tijl Uilenspiegel en Filip II’, ‘Ware Vrienden’ en ‘Er was eens.’ In 2019 regisseerde Nele de musical ‘Robin Hood’ en aan deze ervaring breit ze in oktober 2021 een vervolg met de musical ‘Koning van Katoren’.

Al deze projecten combineert ze graag met haar job als zangdocent aan LUCA School Of Arts en het geven van dans-, musical-, woord-, koor- en notenleerlessen. Verder coacht ze sinds 2020 de zangers van Trostunes. Nele hoopt in de toekomst ook naar buiten te kunnen komen met wat eigen muzikaal materiaal in een eigen voorstelling.

Nele geeft de musicallessen aan de recreatieve musicalopleiding.