Morgan Duquesne

Morgan heeft een volledige opleiding klassiek ballet (Vaganova) gevolgd bij Balletschool Raymonda en ondertussen ook haar middelbaar afgewerkt aan de Kunsthumaniora Hedendaagse dans in Wilrijk. Daarna heeft zij verder gestudeerd aan The Urdang Academy in Londen waar ze afgestudeerd is met een diploma in musicaltheater en dans.

Tijdens haar laatste jaar studie deed ze mee als ensemble in de producties ‘Parade’ en ‘Children of Eden’. Na haar afstuderen kwam ze terug naar België, daar zat ze in het ensemble van ‘Beauty and The Beast’. In 2018-2019 werd ze lead vocalist en dance captain in Production shows bij Live Business in Griekenland, Turkije en Lapland.

Verder maakte Morgan ook al verschillende choreo’s in verschillende stijlen, waaronder jazz, modern, tap, klassiek ballet. Een van haar moderne choreo’s haalde de finale van de YAGP in New York. Ze behaalde ook met verschillende choreo’s de Grand Prix tijdens het New Prague Dance Festival 2018.

Morgan is als vervanger actief geweest binnen de YAA-opleiding en ze geeft momenteel ook les aan de pré-professionele leerlingen bij Balletschool Raymonda in de stijlen jazz, hedendaags en klassiek ballet. Ook organiseert ze haar eigen musicalkampen en is ze sinds kort ook gestart met tumbling lessen voor dansers.

Morgan geeft jazzlessen aan onze dansers van de Young Artist opleiding.