Matthew Michel

Matthew John Michel is een Vlaams musical- en televisieacteur. Hij behaalde in 2011 zijn bachelor musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten en begon daarna aan zijn master Muziek.

Michel staat al op jonge leeftijd in musicals, maar begint pas tijdens zijn opleiding aan grotere rollen. Hoewel hij uit Vlaanderen komt, speelt hij met name in Nederlandse musicals. Toch bezorgt juist zijn enige Vlaamse rol, Vallier de Tilly in Lelies, hem de grootste erkenning: hiervoor won hij in 2012 de Vlaamse Musicalprijs voor Aanstormend Talent.

Zijn zangcarrière begon Michel in de kerstshows en clips van Samson en Gert, waarna hij in 2003 met vijf andere jongeren 6 Teens oprichtte. In 2004 deed Michel mee aan Fame, de talentenwedstrijd van de Free Record Shop, waar hij de trofee voor Zang wint. Als prijs mocht hij in 2005 een single opnemen. Dit nummer, geschreven door Xander de Buisonjé en getiteld Verslaafd aan jou, maakt deel uit van de soundtrack van Buitenspel. Ook met de band Pop4You uit de televisieserie On Tour heeft Michel regelmatig opgetreden. Sinds 26 april 2015 maakt Michel deel uit van de Ketnetband.

Matthew is gastdocent in onze Young Artist opleiding.