Toelatingsproef recreatieve musicalopleiding

Hou je dan dansen, zingen én acteren? Dan is onze recreatieve musicalopleiding echt iets voor jou!

We bieden gedurende een schooljaar musicallessen aan waarin deze 3 disciplines verwerkt worden. De bedoeling is om op het einde van het schooljaar een mini-musical te organiseren voor de ouders en sympathisanten in de gebouwen van Studio 100. Deze opleiding behoort niet tot onze Young Artist opleiding maar is puur recreatief bedoeld. Er zal wel een kleine ingangsproef afgenomen worden om na te gaan of de kandidaat over voldoende muzikaliteit en ritme beschikt.

Voor wie?

Groep 1: voor leeftijd 2012-2011 (4de leerjaar – 5de leerjaar)

Groep 2: voor leeftijd 2010-2009 (6de leerjaar – 1ste middelbaar)

Groep 3: voor leeftijd 2008-2006 (2de – 3de – 4de middelbaar)

Je krijgt per week (op één dag) 3 lessen.

 • 1 uur dansles
 • 1 uur zangles
 • 1 uur spel


Toelatingsproef

De toelatingsproef zal, gezien de huidige situatie, online plaatsvinden en bestaat uit drie delen. 

 1. Je maakt een filmpje waarin je jezelf op een originele manier voorstelt. Je vertelt wat je hobby’s zijn en waarom je graag de musicallessen zou volgen.
 2. Je filmt jezelf terwijl je een Nederlandstalig nummer uit een musical zingt. Welk nummer dat is, mag je zelf kiezen.
 3. Je oefent het dansje in met de instructievideo. De instructievideo ontvang je door een mailtje te sturen met je naam en geboortedatum naar info@studiodansemble.be.

          Film jezelf terwijl je het dansje uitvoert.

Deze drie filmpjes (voorstelling, zingen en dansen) post je op je YouTube-kanaal en je stuurt ons de linkjes door per mail.

Hoe ga je te werk?

 • Allereerst heb je een google-account (gmail) nodig. Surf hiervoor naar google.com, klik rechtsboven op inloggen en dan op account maken.
 • Met deze account kan je inloggen op YouTube. Ga naar youtube.com en klik rechtsboven op inloggen.
 • Ook rechtsboven klik je op het symbool van de camera met een plusteken erin en je kiest ‘video uploaden’. Je kan dan het gewenste bestand uploaden.
 • In het overzicht van al je kanaalvideo’s kan je je filmpjes een naam geven. Zet deze filmpjes op ‘verborgen’. Dan kunnen enkel personen die de link krijgen de filmpjes zien. Zet ze zeker niet op ‘privé’ want dan kunnen we ze niet zien.
 • Nu moet je ons de links van je filmpjes bezorgen zodat wij ze ook kunnen zien. Naast je video zie je drie puntjes en kan je kiezen voor ‘deelbare link maken’, dan kan je die plakken in een document naar keuze.
 • Of gebruik deze handleiding: https://www.youtube.com/watch?v=cnvPZ3D6N68&t=

Lukt het toch niet helemaal om je filmpjes up te loaden? Neem dan even contact op met het secretariaat (info@studiodansemble.be)!

Heel veel succes